Throwback Thursday #TBT

In 2018 bezocht ik het Nationaal Fietscongres in de gemeente Rotterdam. Als relatieve nieuweling tussen alle grote adviesbureau’s, verkeerskundigen en beleidsmakers keek ik mijn ogen uit.

Tijdens het précongres was er o.a. een mooie tocht door Rotterdam samen met Cycloon Post en Fietskoeriers een super leuke afwisseling! Ook maakte ik kennis met de Watertaxi Rotterdam. 

Naast presentaties van o.a. Stientje van Veldhoven, de innovatieprijs Fietsvlonders en de Nationale Intentie Fietsdata was er ook een ronde tafel gesprek.

Ik weet nog goed dat ik daar o.a. de vrolijke Anita Stienstra leerde kennen. Iemand uit de groep stelde mij de vraag wat doe je? Ik vertelde wat voor werk ik deed voor 033opdefiets in de Gemeente Amersfoort. Daarnaast zei ik: “Eigenlijk werk ik aan het fietsplan van Nederland. Hoe dat fietsplan er concreet uit ziet weet ik nu nog niet omdat we dat op dit moment met elkaar aan het schrijven zijn.” “Wie we is weet ik ook nog niet maar het voelt wel erg goed!”.

Mijn ogen gingen twinkelen toen ik dit onderstaande bericht voorbij zag schuiven op LinkedIn van Gwen Boon en de Provincie Utrecht. Super gaaf om te zien dat er een officiële start is gemaakt naar het nationale fietsplan! #mobiliteit #plezier #ikfiets #wijfietsen