Geweldig Koningsdagprogramma in Hoogland een (fiets)feest voor iedereen!

Koningsdag in Hoogland

Dat is altijd feest! In 2019 was dat nog een beetje extra omdat de Koning destijds met zijn gezin naar Amersfoort kwam. Hoogland feestte mee met de grootste vlag van het land. Deze wapperde vrolijk aan een hijskraan van maar liefst 100 meter hoog! Ook de grootste kinderkleedjesmarkt van Amersfoort was aanwezig en diverse andere leuke activiteiten. Dit jaar staan er weer vele nieuwe activiteiten voor jong en oud op het programma. Kies voor de XXL stormbaan, tokkelen, optredens, live muziek of de fietstocht. Je ziet het altijd genoeg te doen en te beleven in Hoogland!

Maatwerk

Bij het maken van een koningsdagprogramma komen altijd veel zaken kijken. Een organisatie is vaak al een jaar van te voren bezig met het bepalen van het programma. Denk aan het zoeken van antwoorden op vragen als: Welk thema kiezen we? Wat zouden we graag aan willen bieden? Waar trekken we bezoekers mee?

De organisatie bepaald een lijn en zoekt de samenwerking op met bestaande en nieuwe samenwerkingspartners. Zo kwam de organisatie van Oranjecomité Hoogland ook bij triple Joy terecht. Wens vanuit het Oranjecomité Hoogland was om de fietstocht weer terug te laten komen van weggeweest. Als inwoner van Hoogland, en betrokken Amersfoortse ondernemer werk ik waar het kan graag aan dit soort mooie initiatieven mee.

Jij doet toch leuke dingen met fietsen?

Dat is meestal de eerste vraag die ik krijg. Vervolgens beantwoord ik deze vraag vaak met: “Dat klopt inderdaad!” En stel de vervolgvraag om de vraag achter de vraag in beeld te krijgen. “Waar ben je naar opzoek”? “Naar een leuke fietstocht voor Koningsdag”.

Van start naar finish

Als het tot een afspraak komt start het creatieve proces en onderzoek. In zo’n proces verdiep ik mij in het thema en de klant. Om vervolgens in een brainstorm te kijken naar what is, what if, what works and what wow’s. Daarna kan ik de conceptroute uitzetten. Om gevoel te krijgen bij de route ga ik zelf fietsen. En voeg extra aspecten toe zoals vragen, leuke weetjes, beeldmateriaal etc.

Dit tussenconcept ga ik vervolgens afstemmen met de opdrachtgever. Is dit waar je blij van wordt? Sluit dit aan bij je doelgroep? En wat mist eventueel nog? Ook wordt er bepaald wie fietst er nog een keer de route na? Hoe wordt de route beschikbaar gesteld? En wanneer besluiten we dat het concept definitief is. Als het concept uiteindelijk definitief is gaat het proces verder. Richting uitvoering en opvolging. Hierin bepalen we gezamenlijk wie wat wil en/of kan doen. En wat een goed kick-off moment is.

Kick-off fietstocht Koningsdag Hoogland

Eindelijk mag het nu van de daken geschreeuwd worden. Je kunt op 27 april 2022 vanaf 11.30 uur meedoen met de Koningsdag fietstocht in Hoogland.

COVID-19 en evenementen gingen niet samen

Een paar maanden voor Koningsdag 2019 had triple Joy voor en samen met Oranjecomité Hoogland een maatwerkfietstocht ontwikkeld. En toen kwam COVID-19 om de hoek kijken. Geen grote activiteiten en geen fietstocht. Dit zette door in 2020 en 2021. De fietstocht bleef op de spreekwoordelijke plank liggen totdat hij er weer vanaf kon. En nu is het eindelijk zover en kan hij gefietst worden op Koningsdag 2022!

In de fietstocht nemen we je mee op Koninklijke reis. Hoe is Koningsdag ontstaan? Hoe wordt de fietsbrug bij de Malesluis bediend? Waarom liggen er bunkers in Amersfoort? Wat doet een koning zoals Koning Willem-Alexander? Welke Koninklijke lanen zijn er in de buurt van Hoogland te ontdekken? En waarom is treinstation Soestdijk zo bijzonder? Dit en meer ga je allemaal ontdekken. En als je denkt de route is te lang kun je hem altijd nog afsnijden en later verder fietsen. Maar even gezellig met elkaar eruit en lekker uitwaaien is altijd lekker.

Meer informatie over de fietstocht in Hoogland van Oranjecomité Hoogland en wat het programma voor jou kan betekenen. Klik op de link. Wil je meer informatie over maatwerk fietstochten klik dan op Trap Tochten.

#groen #fiets #amersfoort #plezier #mobiliteit #gezond #mens #coaching #projecten #inclusievesamenleving #communicatie #reclame #concept #sociaalondernemer #grafischevormgeving #duurzaam #koningsdag2022 #koningsdag033 #koningsdagamersfoort