The Ride heeft als doel het betaalde evenement neer te zetten waar je je grenzen verlegt. Door de uitdaging aan te gaan en de heroïsche route van de voet van de Stelvio naar de top van de Cauberg te fietsen. Aan de hand van 8 etappes, 8 landen, 1.300 kilometer en 17.000 hoogtemeters. Je leeft je wielerdroom en creëert de mooiste wielerherinnering van je leven. Het beoogd resultaat is het laten ontstaan van een landelijke racefietscommunity die betrokken blijft het de organisatie ICE en haar evenementen.

Leveren van een vrijwilligerscoördinator

Voor Bikegear the Ride.cc heeft triple Joy in 2017 de vrijwilligerscoördinator geleverd. Dit is een belangrijke spil tussen de projectorganisatie en de vrijwilligers. De vrijwilligerscoördinator is het eerste aanspreekpunt voor de 100 vrijwilligers die algemene vragen hebben over het evenement. En werkt nauw samen met de leiders van de taakgroepen.

Daarnaast participeert de vrijwilligerscoördinator direct in de overleggen met de eventmanager, koersdirecteur en communicatie verantwoordelijke zodat organisatie weet wat er speelt en zij één taal spreken

TRIPLE JOY.Bikegear The Ride

rumoer rond event

Vrijwilligers worden ruim van te voren actief betrokken zodat zij weten wat zij wel en niet mogen verwachten. Dit gebeurt zowel door online (besloten facebookpagina) als offline (taakbijeenkomsten).

De vrijwilligerscoördinator is verantwoordelijk voor het concept en de positionering van de online en offline community. Een community echt actief krijgen lukt pas als de basis goed is: een duidelijk doel, weten wie de doelgroep is en een slim en doordacht concept van wat de specifieke community nodig heeft. Daarbij is content en moderatie belangrijk. Blogposts, live chats, nieuws, advies, discussies rondom thema's, bijeenkomsten in allerlei vormen, competities, opdrachten, interviews, filmpjes en dergelijke: er kan van alles ingezet worden om een community actief te betrekken.

Het platform, bestaande uit de facebookpagina en mailinglist,  actief houden door regelmatig nieuwe content te plaatsen (beeld en schrift). De vrijwilligerscoördinator ontwikkelt zelf nieuwe content en vraagt ook actief anderen om input aan te leveren (bv de verschillende vrijwilligers). Hoewel de content zoals gezegd niet altijd alleen door de community manager geproduceerd hoeft te worden, is hij/zij wel degene die zo'n plan en kalender met communityleden en -projectorganisatie opzet, invult en beheert.

Ontzorging

De vrijwilligerscoördinator weet wat er speelt in de vrijwilligersgroep rondom ‘werken tijdens the Ride’ en brengt i.s.m. de projectorganisatie vernieuwende ontwikkelingen onder de aandacht.  Zo is het opzetten van een loyaliteitsprogramma voor vrijwilligers een goed idee om te voorkomen dat je bij een volgend event te weinig ‘handjes’ hebt.

De vrijwilligerscoördinator denkt en doet ook mee aan hoe Bikegear.cc The Ride na 2017 op een duurzame manier verder kan en zorgt voor de vrijwilligers alsof zij de klant zijn. De vrijwilligerscoördinator is er voor de vrijwilligers altijd! Dit is nodig omdat het een zware week is die veel van iedereen vraagt.

Referentie

Bikegear.cc the Ride 2017 was een enorm groot succes! Mede dankzij jouw inzet. Dank je wel!

Carlo, Kim en Gijs - Bikegear.cc the Ride

Meer uit ons portfolio