Vanuit de school was de wens om meer aandacht te geven aan verkeer en samenwerken. Samen met de leraar is het project de Hooglandse Bike4Kids opgemaakt. Hoe zorg je dat je op een leuke, inspirerende manier de kinderen van groep 6 tijdens een aantal lessen meeneemt op “reis”?

Basisschool de Biezen

Het uitgangspunt was daarbij het samen met de leerkracht opzetten van een nieuw en passend programma met de fiets in de hoofdrol en het organiseren van de uitvoering. Door samen met de leerkracht voor en na te bespreken konden we tijdens elke les in beeld brengen waar winst zat of te behalen was. Zo leerden de kinderen niet alleen meer over fietsen zoals fietsvaardigheden, valtraining en verkeer maar ook over persoonlijke ontwikkeling , samenwerking, communicatie en op elkaar durven vertrouwen. Daarnaast konden we de leerkracht laten zien (omdat ze deze keer naast de klas stond in plaats van voor de klas hoe haar groep zich ontwikkelde.

TRIPLE JOY de Biezen Hoogland

Lespakket

In een aantal lessen hebben wij elke keer een thema behandeld waarin de leerlingen samen met elkaar in gesprek gingen of actief aan de slag gingen en elkaar moesten helpen. Zo maakte een verkeersles, een valtraining en fietsvaardigheden onderdeel uit van de lessen.

Door op deze manier te werken met de leerkracht en de leerlingen ontstond een nieuwe manier van werken. Na de lessen ontstond een zichtbaar beter resultaat op samenwerken in de klas. Het betrof een pilot project en hebben dan ook veel geleerd tijdens dit traject zo zijn er onderdelen die behouden kunnen worden tijdens en onderdelen die voor vervolg trajecten aangepast zijn.

Referentie

Over de les

Leuk dat er iemand mee was die de fietsen ging controleren. Goed dat er verschillende oefeningen/werkvormen waren waarbij diverse technieken aan bod kwamen. De afsluiting buiten was leuk (slakkenrace) evenals de afsluiting in de klas. 

Over triple Joy

Fijn dat je van tevoren de formulieren opstuurden met je wat je ging doen in de les. Zo wist ik ook wat er ging komen. Soms week het hier wat van af, maar dat is natuurlijk niet erg. Ik vond het verder een goede begeleiding en een goede communicatie. 

Over Jocelyn

Ik heb fijn met je samengewerkt, dat ging prima. Je hebt (uiteraard) verstand van wat je doet en waar je je mee bezig houdt. Dit breng je enthousiast over op de kinderen!

Algemeen

Ik vond het leuk om de kinderen zo bezig te zien tijdens de vier lessen. Goed dat er zoveel werd samengewerkt, dat is goed voor de groepsvorming. Ik kon bij de lessen goed observeren en kijken hoe de kinderen het doen. Ik hoop dat je er wat aan hebt en dat je hier ook weer wat van leert. Ik denk dat het wennen is om voor zo'n grote groep kinderen te staan en met ze te werken. Je hebt het verder prima gedaan, de kinderen waren ook elke les weer enthousiast. Bedankt voor je inzet!

Rosan Egberts – Basisschool de Biezen Hoogland

Meer uit ons portfolio